Om Life Kinetik

Hvad er Life Kinetik?

Life Kinetik er en tysk træningsmetode udviklet af Horst Lutz. 

Det går i alt sin enkelthed ud på, at man træner sin hjerne, så den kan fungere bedre i forhold til det, man skal bruge den til.
Det gælder både, hvis du ønsker at opnå mål, hvor hjernen skal være skarpere fx i sportspræstationer eller på dit arbejde.

Det kan også være fordi du ønsker at gøre hjernen skarpere, fordi du har fået nogle skavanker eller sygdomme, der har skadet din hjerne.

Hjernetræning med Life Kinetek gør en stor forskel, og du vil kunne mærke forskellen allerede efter 6 gange. Vi tilpasser træningen dine behov. Måske kan du starte på hold, måske passer det dig bedre med 1:1 træning.
Vi laver en plan, når vi mødes første gang.

Gennem sjove kropsøvelser skaber man flere forbindelser i hjernen, også kaldet synapser, og jo større netværk af synapser man har, jo mere sund, aktiv og effektiv hjerne får man.
Man udvikler hjernen, når den bliver udsat for noget nyt, den ikke har prøvet før, og det er i denne proces, at forbindelserne i hjernen bliver skabt. 

Det er både øvelser med bolde, sjippetov, ketcher, samarbejdsøvelser og øvelser, hvor man individuelt skal respondere på den information, som jeg giver som instruktør. Det kan fx være en øvelse, hvor jeg siger rød, så skal man gå et skridt til højre, blå et skridt til venstre, gul et skridt fremad og grøn et skridt tilbage. Når man så har øvet det lidt og det sidder på rygraden, så bygger man flere informationer på som man skal huske og reagere ud fra. 

Det vil sige at den information jeg giver, skal man så selv omsætte til handling i egen krop. Jeg forklarer øvelserne, men da de fleste mennesker er visuelle, så viser jeg også øvelserne, så man har større mulighed for at lykkes med disse motoriske øvelser. Så det er både motoriske øvelser, det visuelle system og de kognitive færdigheder, man træner. 

Selvom man ikke føler det, så mister man synapser hver dag.
Bare det at vi bliver ældre, gør noget ved vores hjerner. Selve livet tærer også på vores hjerne. Hvis man har oplevet ting, som går i hjertet.  Det kan være sorg, kriser, skilsmisse eller bare det at følge med en stressende hverdag og arbejdsliv. 

Det gode er, at man kan bygge sin hjerne op samtidig med, at man mister forbindelser. 

Life Kinetik er en slags forebyggende træning, som gør at man bibeholder sin mentale skarphed eller forbedrer den. Det handler om at finde de procenter, der gør en bedre. 

Hjernetræning er for alle.

Træning af hjernen er med til at holde fokus og være til stede i det nu, man er i.
De øvelser man laver i Life Kinetik, træner ens tilstedeværelse. Og hvis man ikke er til stede og 100 % koncentreret, så lykkedes man ikke med øvelserne. 

Sammenhængen er at træne hjernen op gennem disse kropsøvelser og det er netop det, man kan overføre til sin hverdag. Det handler om at træne sit fokus, koncentration og det at være 100% tilstede. 

Træningen har en meget målbar effekt.
Det gælder både på arbejdspladsen, hvor man en travl hverdag bliver forstyrret hele tiden, fordi  der er mange forskellige arbejdsopgaver. Man går ofte fra det ene til det andet og skal holde mange bolde i luften uden at miste overblikket. 

Det gælder også sportsudøvere, der skal have meget fokus på deres præstation, fordi de hele tiden skal dygtiggøre sig og finde metoder, der kan gøre, at de præsterer på øverste hylde ift. deres sport, træffe gode beslutninger og holde fokus på dem selv, uden at blive forstyrret af udefrakommende elementer.

Når hjernen har fået et slag.

Du kan også træne din hjerne, når hjernen har fået en skade.
Det kan du både, hvis hjernen har fået en sygdom eller du har slået hovedet – uanset alder. 

En skade kan påvirke din hjerne, så det du kunne før og oplevede som helt naturligt, pludselig bliver svært og en belastning i din hverdag. Du eller dine omgivelser oplever, at din hjerne ikke er, hvad den har været.

Hjernetræning gør en forskel og kan bidrage til at opretholde håbet og motivationen for fremtiden. Der er altid noget at arbejde med.

Stress

Når man har stress tager hjernen også skade på samme måde, som hvis du havde fået en hvilken som helst anden sygdom i hjernen.
Jo før man kommer i gang med at tage sig af sin stress, jo mindre skade tager hjernen.